Blog

Gyakran Ismételt Kérdések

2022.02.23 09:43

Ha kérdésed van, itt valószínűleg megtalálod rá a választ.

Ha a rengeteg fajta bélyegző között böngészve elbizonytalanodtunk, vagy meglévő bélyegzőnkkel gond van, a gyorsabb és könnyebb eligazodás érdekében az alábbiakban összeszedtük a leggyakrabban előforduló kérdéseket és válaszokat. A bélyegzőkkel kapcsolatos hibaelhárításra, karbantartásra vonatkozó tudnivalókról is találhatunk információkat az egyszerű és hosszantartó használat, valamint a vevői megelégedettség érdekében.

Milyen szolgáltatások érhetők el?

 • Bélyegzők készítése (1-11 soros bélyegzők, szöveg-, kör-, és dátumbélyegzők) cégeknek, egyéni és KATA vállalkozóknak vagy bármilyen más célra, egyedi igények szerint
 • Bélyegző, pecsét és a gravírozás grafikai tervezése egyedi igények szerint
 • Névtábla, ajtótábla, cégtábla kutya-, macska-, kisállatbiléta, trófeák és egyéb ajándéktárgyak lézergravírozása

Máshol jóval olcsóbban találtam bélyegzőt, hogyan lehetséges ez?

Ennek több oka is lehet. A töredék áron kínált bélyegzők esetén fontos meggyőződni róla, hogy mit tartalmaz az ár. Ha feltűnően olcsó bélyegzőt látunk, előfordulhat, hogy az csak a bélyegzőház ára, amivel önmagában nem sokra megyünk, a szöveglemez (más néven gumilap vagy bélyegzőgumi) mint funkcionális, lényegi rész (tehát amin a pecsételni kívánt szöveg található) hiányzik. A bélyegzőkészítés költsége pedig a bélyegzőgumi elkészítéséből adódik, mert ez minden esetben egyedi.

A másik ok a megkérdőjelezhető minőség, amely márkától függ. A kínálatunkban szereplő, jó ár-érték arányú Trodat, Colop és Shiny bélyegzők ismérve a tartósság és strapabíróság, a bélyegzőház a legritkább esetekben szorul cserére.

Mit tartalmaznak az árak?

A nálunk kapható bélyegzők árai minden esetben komplett megoldásokat tartalmaznak, azaz a feltüntetett összegben benne van:

 • a bélyegzőház
 • a festékpárna
 • a grafikai szerkesztés és/vagy korrekció díja
 • a szöveglemez (más néven gumilap vagy bélyegzőgumi) és annak elkészítésének díja.

A megrendelt bélyegzőt összeszerelve és használatra készen adjuk át. Természetesen lehetőség van csak szöveglemez vagy festékpárna rendelésére is.

Mennyi idő alatt készül el a megrendelt bélyegző?

A bélyegzőket a leggyakoribb esetekben 72 órán belül kiszállítjuk, az egyedibb, különleges megrendeléseket általában 7 napon belül teljesítjük. Kisállat biléta, gravírozott névtábla megrendelése esetén is ugyanezeket a határidőket tartjuk.

Milyen fizetési módok állnak rendelkezésre?

A bélyegzőkért vagy gravírozott tárgyak ellenértéke több módon kiegyenlíthető. Az elérhető fizetési módok ezen a linken érhetők el.

Hogyan jut el hozzám a bélyegző, milyen házhozszállítási módok állnak rendelkezésre?

A megrendelések teljesítéséhe többféle házhozszállítási módot kínálunk. A házhozszállítás részletei ezen a linken érhetők el.

Személyesen át tudom venni a megrendelt bélyegzőt?

Igen, a következő címen: 7626 Pécs, Felsővámház utca 12.

Egyedi elképzelésem van, logót vagy képet tartalmazó bélyegzőt vagy speciális táblát, bilétát szeretnék csináltatni. Megoldható?

Igen. Az adott bélyegzőhöz tartozó termékoldalon lehetőség van egyéni fájl feltöltésére. A grafikai munkák világában otthonosan mozgók számára ajánljuk az anyagleadásra vonatkozó segédletet.

Hány soros bélyegző kell cégeknek, egyéni vállalkozóknak, KATA adózóknak?

Számlázáshoz és általános használatra -- a törvényi előírásoknak összhangban -- az adatok elférnek a 3-4 sorba. A 3 soros bélyegzők ide kattintva, a 4 sorosak ezen a linken érhetők el.

Más speciális esetekben, pl. szerződéskötéshez vagy ha egyszerűen gyakorlati okokból több adatot adnánk meg, inkább 5-6 soros bélyegzők közül válogassunk. Az 5 soros bélyegzők ide kattintva, a 6 sorosak ezen a linken érhetők el.

Szintén nagyobb helyet igényel, ha logot is szeretnénk elhelyezni a bélyegzőn. Speciális bélyegzők, pl. orvosi pecsét készítésére a körbélyegzők alkalmasak, melyek ezen a linken találhatók.

Milyen adatok szerepeljenek a bélyegzőn?

Ha kreatív használatról van szó, amit csak szeretnénk, ám ez a ritkább eset. Az üzleti szférában (cég, vállalkozás, KATA adózó) a bélyegzőn törvények által meghatározott adatoknak kell szerepelni. Ha a bélyegzőt számlázáshoz vagy általános használatra szánjuk, a következő adatokat kell feltüntetnünk:

Cégeknek:

 • Cégnév
 • Cím (székhely vagy telephely)
 • Adószám

Egyéni vállalkozóknak

 • Név
 • Cím (székhely vagy telephely)
 • Adószám
 • „Egyéni vállalkozó” kifejezés (rövidítve e.v. is lehet)
 • Nyilvántartási szám

Kisadózók (azaz KATA adózók) bélyegzőjén szerepelnie kell a „kisadózó” kifejezésnek. Ennek egy praktikus módja az, hogy a „kisadózó” szót az adószám után írjuk „|” karakterrel elválasztva.

Más esetekben -- legyen az kényelmi vagy speciális feltételeknek eleget tevő okokból -- a bélyegzőre a fenti, kötelező adatokon kívül rákerülhet a cégjegyzékszám, bankszámlaszám és egyéb elérhetőség, például telefonszám, e-mail, weboldal is.

Cégek és vállalkozók számára részletesebben írtunk a bélyegzőre kötelezően feltüntetendő adatokról, amely itt olvasható.

Vállalkozásom adatai megváltoztak, így a bélyegző lenyomata nem aktuális. Ilyenkor muszáj teljesen új bélyegzőt rendelnem?

Nem. Ha a bélyegző többi része nem sérült, elég csak a szöveglemezt (azaz a bélyegzőgumit) kicserélni. A nálunk kapható bélyegzőkhöz tartozó szöveglemezeket erre a linkre kattintva érheti el.

Vállalkozásom adataiban csak minimális változás történt (pl. csak a házszám lett más). Ilyenkor is mindenképpen új szöveglemezt kell készíttetnem?

Igen, új szöveglemez készítése és cseréje bármilyen adatváltozás esetén szükséges és elkerülhetetlen. A nálunk kapható bélyegzőkhöz tartozó szöveglemezeket erre a linkre kattintva érheti el.

A szöveglemezt magam is ki tudom cserélni? Hogyan?

Igen, néhány egyszerű lépésben.

 1. Hogy ne festékezzük össze magunkat a szöveglemez cseréje során, először vegyük ki a festékpárnát. Ez úgy történik, hogy a bélyegzőt két oldalt összenyomva ujjunkkal vagy egy kis tárgy (pl. toll) segítségével toljuk ki a festékpárnát.
 2. Miután a festékpárnát kivettük, a szöveglemezen maradt festéket is távolítsuk el, mégpedig úgy, hogy néhányat bélyegezzünk vele, amíg nem marad nyoma.
 3. Nyomjuk össze teljesen a bélyegzőt, majd a gombok segítségével (amik rögzítőkként működnek) fixáljuk kinyomott helyzetbe
 4. A szöveglemezt egy kis tárgy, például olló vagy csavarhúzó segítségével tudjuk kiszedni, mégpedig úgy, hogy alányúlunk. Fontos, hogy a ragasztó se maradjon rajta.
 5. Szedjük le az új szöveglemez kétoldalú ragasztó fóliáját, így már a helyére kerülhet. Először célszerű a bélyegzőgumi csak egyik oldalát felhelyezni, mert így győződhetünk meg róla, hogy nem lesz ferde vagy nem fogja akadályozni a bélyegző kifogástalan működését.
 6. Ha a szöveglemez ragasztása egyenes és megfelelően pozícionált, nyomjuk össze teljesen a bélyegzőt.
 7. Enyhén nyomjuk össze a bélyegzőt, így a festékpárna is újra a helyére kerülhet.

Mit tegyek, ha a szöveglemez (azaz bélyegzőgumi) cseréje után az új pecsét nem tökéletes, halványan látszik, vagy egyes részei rosszul olvashatók?

Előfordulhat, hogy a festékpárnába a régi szöveglemez belenyomódott, és végérvényesen felvette annak alakját. Ennek következtében az új szöveglemez egyes részei nem érintkeznek megfelelően a festékpárnához, ilyenkor annak cseréje is szükséges. A festékpárnák erre a linkre kattintva érhetők el.

Más színű pecsétet szeretnék már meglévő bélyegzőhöz, ilyenkor muszáj teljesen új bélyegzőt rendelnem?

Nem. Ha más színű lenyomatot szeretnénk, úgy elég a festékpárna cseréje. Általában 6 különböző színű festék közül választhatunk: fekete, kék, piros, zöld, lila, natúr vagy speciális natúr. Utóbbi jelentősége élelmiszerekhez kapcsolódó vagy textil felületeken való alkalmazásában rejlik. A festékpárnák erre a linkre kattintva érhetők el.

Nem fog rendesen a bélyegző, halvány a lenyomat, mi a teendő?

Ha nem a szöveglemez cseréje után jelentkezik a probléma, joggal feltételezhetjük, hogy a festék kezd kifogyni. Ilyenkor a festékpárna cseréje szükséges, amely egyszerűen elvégezhető: nyomjuk össze a bélyegzőt két oldalt, majd ujjunk vagy egy kis tárgy (pl. toll) segítségével toljuk ki a régi festékpárnát, és tegyük vissza az újat. A festékpárnák erre a linkre kattintva érhetők el.